kolmapäev, 16. veebruar 2011

Kirsi-kohupiimakook martsipanikattega

Seda maitsvat kohupiimakooki, mis on täidetud kirssidega ning kaetud martsipaniga, proovisin esmakordselt teha u. kuu tagasi. Sama koogi tegin ka sõbrapäevaks!




Põhi:

10 digestive küpsist
50 g võid

Täidis:

600 g kohupiima (kasutasin Tere Vanillikohupiima)
1,5 dl hapukoort
4 muna
1,5 dl suhkrut
200g kirsse (sobivad ka kompoti või külmutatud)

Kate:

200g martsipani

Purusta küpsised ning ning sega sulatatud võiga. Suru 24 cm lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale ühtlaseks kihiks. Sega kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur.
Kalla pool segust koogipõhjale. Kanna koogipõhjale nõrutatud kirsid ning vala peale ülejäänud segu. Küpseta 175 kraadises ahjus 60 minutit ning jahuta kook.
Rulli martsipan kahe kile vahel õhukeseks kihiks ning tõsta koogile. Lõika servad tasaseks ja kaunista.
Konkreetsele koogile lisasin kaunistuseks martsipani roose ja lehti ning lõikasin suhkrumassist välja südamed ning tähed.

Head kokkamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar