Lähiajal plaanin seda kooki katsetada banaani- ja kirsitäidisega.

Põhi:
2-4 sl õli (kasutan extra virgin õli)
2 sl mett
3 dl täistera kaerahelbeid
3 dl kaerakliisid
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
Täidis:
200 g 10% hapukoort/maitsestamata jogurtit/keefirit (vastavalt soovile)
400 g kohupiima (kasutan Tere vanillikohupiima)
4 muna
3-4 õuna
100 g mandli laaste
Sega omavahel kaerahelbed ja -kliid ning küpsetuspulber. Lisa õli ja mesi (mesi peab olema vedel, mitte thake) ning sega purutaoliseks massiks. Lisa munad ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale ning äärtele ja aseta täidise valmistamise ajaks külma, et kerahelbed läheksid veidi pehmemaks ning seejärel eelküpseta põhja 180 kraadises ahjus ca 10 minutit.
Täidise jaoks sega kohupiim, kas siis 10% hapukoore/maitsestamata jogurti või keefiriga ning lisa ka munad. Sega korralikult läbi ning vala täidis eelküpsetatud põhjale.
Puhasta ning viiluta õunad. Laota täidisele viilutatud õunad ja puista õuntele mandli laastud. Õuntele lisa vastavalt soovile kaneeli ning mett.
Küpseta 180 kraadises ahjus 40-45 minutit.
Head kokkamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar