teisipäev, 15. veebruar 2011

Brownie - juustukook

Seda maitsvat ning omapärast juustukooki on lihtne teha ning suurepärane maitseelamus on garanteeritud.


Põhi:

110 g tumedat šokolaadi
150 g võid
1,75 dl jahu
0,5 tl soola
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Täidis:

600 g maitsestamata toorjuustu
3 dl suhkrut
3 sl maisitärklist
1 tl vanillshukrut
3 muna
2 dl vahukoort
50 g tumedat šokolaadi

Kaunistus:

Kohupiimapasta (Valio)
Kirsid

Sulata kuumaveevannil šokolaad ning või ja lase sellele jahtuda. Seejärel sega kausis jahu ja sool. Vahusta munad heledaks vahuks ning lisa suhkur, vanillsuhkur, šokolaadisegu ja jahu.
Vala 5dl tainast küpsetuspabetriga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja, ülejäänud aga küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.
Jahuta pool tundi ning seejärel haki ahjupannil küpsetatud põhi väikesteks kuubikuteks.
Vahusta mikseriga 200 g toorjuustu, lisa 1/3 suhkrust ja maisitärklis. Lisa vähehaaaval, kuid pidevalt vahustades ülejäänud toorjuust, suhkur, vanillsuhkur, munad ja vahustamata vahukoor.
Tõsta 2,5 dl segu eraldi kaussi. Sulata šokolaad kuumaveevannil ning sega eraldi kausis oleva toorjuustukreemiga.
Laota üks kiht brownie-kuubikuid põhjale ja vala peale valge toorjuustumass. Seejärel nirista peale šokolaadiga maitsestatud toorjuumass.
Joonista terava otsaga noaga koogile kaheksa kujulisi ringe, et kaks kihti omavahel veidi seguneks.
Küpseta 180-kraadises ahjus 60 minutit.
Peale jahtumist kaunista kohupiimapasta ja kirssidega.

Head kokkamist!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar