teisipäev, 15. veebruar 2011

Geiša šokolaadiga juustukook

See kook on kujunenud läbi minu kokkamise aja mu sõprade suureks lemmikuks.
Kuna tegemist on toorjuustu ja šokolaadi koogiga on seda võimalik valmistada mitmel erineval moel aga nendest juba tulevikus...


Põhi:

180g šokolaadiküpsiseid (Selga)
60 g võid

Täidis:

175 g tumedat šokolaadi
500 g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
3 muna
3 munakollast
1,5 dl hapukoort
120 g Geiša komme

Kaunistus:

Aedmaasikad, sobivad ka vaarikad


Purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru saadud segu 24 cm läbimõõduga ning küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.
Sulata šokolaad kuumaveevannis. Sega toorjuust, suhkur, munad, munakollased jahapukoor ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud ning jahtunud šokolaad. Sega hulka poolitatud Geiša kommid ning vala segu põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus 60. minutit. Jahuta kook ning hoia miinimum viis tundi kuni üle öö külmkapis.

Head kokkamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar