teisipäev, 15. veebruar 2011

Rabarberikook sidrunikastmega

Ei pääsenud ka mina rabarberikoogi hooajast ning valmistasin ühele sõprade koosviibimisele ühe hapuka, kuid maitsva kastmega koogi.
Kook sobib ideaalselt suvepäeva magustoiduks.



Koostis:

125 g võid
4 sl suhkrut
1 muna
200 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

Kate:

250 g hapukoort
1 muna
4 sl suhkrut
5 dl tükeldatud rabarbereid

Kaste:

1 dl vahukoort
1 dl hapukoort
1 sl sidrunimahla
2 sl tuhksuhkrut

Hõõru toasoe või suhkruga. Lisa muna, hõõru veel ning lisa hulka jahu ja küpsetuspulbri segu. Suru tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Haki rabarberid ning puista nendele suhkur. Vala rabarberid põhjale ning lisa soovi korral veel suhkrut. Vispelda muna 2 spl suhkruga , lisa hapukoor ning vala segu rabarberitele.
Küpseta 180 kraadises ahjus 45-50 minutit.

Kastme valmistamiseks vahusta vahukoor ning lisa muud ained.

Head kokkamist!

1 kommentaar:

  1. Just vaatasin ühte kokasaadet, kus kokaprofid rääkisid rabarberi valmistamisest, et 30 minutit on õige aeg kuna alla selle jääb rabarber puine ja üle selle läheb lögaks. Ise pole rabarberisõber, seega ei oska omast kogemusest kommida.

    VastaKustuta