teisipäev, 15. veebruar 2011

Šhokolaadikeeks apelsiniglasuuriga

Sarnaselt muffinitega ei ole ka keeksid mulle kunagi eriti maitsenud ja seda samal põhjusel miks muffinid, kuid taaskord pidin tõdema, et ise tehtud on hoopis midagi muud.

Avastasin selle keeksiretsepti, kui lehitsesin Suurt šokolaadiraamatut ning otsustasin selle keeksiga kolleege üllatada.



Koostis:

220 g nisujahu
160 g tumedat šokolaadi
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
90 g võid
150 g peensuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna
2,5 dl hapukoort
soola

Glasuur:

220 g tuhksuhkrut
3 sl sulavõid
2-3 spl apelsinimahla
1 sl riivitud apelsinikoort

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, näpuotsatäis soola. Vahusta või, lisa suhkur ja vanillsuhkur ning muna. Lisa vaheldumisi jahusegu ning hapukoor, pidevalt segades. Lisa peeneteks tükkideks hakitud šokolaad ja vala riivsaiaga kaetud vormi.
Küpseta 180 kraadi juures 50-55 minutit. Lase 5-10 minutit jahtuda ning kanna peale glasuur.
Galsuuri valmistamiseks seda kokku eelpool nimetatud ained.

Head kokkamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar