teisipäev, 15. veebruar 2011

Õuna-kohupiimakook martsipaniga

See hapude Eesti õunte ja magusa kohupiimatäidisega kook, mille sisse peidetud martsipan oli minu võistlustöö, kus saavutasin teise koha.
Kuigi olen nõus, et võitja kook oli grammike maitvsam, siis jäin oma panusega rahule ja nii ka kõik, kes sellest osa said.
Jagan siis selle maitsva koogi retsepti ka Teiega, et saaksite ise ära proovida ning arvamust avaldada.




Põhi:

4 dl nisujahu
125 g võid
1/2 dl suhkrut
näputäis soola
1 muna

Täidis:

150 g võid
60 g martsipani
750 g kohupiima (kasutasin Tere vanillikohupiima)
3 muna
1 dl + 2 sl suhkrut
1 pakk vanillikastmepulbrit (kasutasin Ekströms pulbrit)
1 sidruni mahl
600 g hapusid õunu
1 dl mandlilaaste

Sega põhja ained tainaks ja keera kilesse ning pane pooleks tunniks külma. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest võiga ning raputa üle riivsaiaga. Kata vormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Täidiseks sega martsipan koos võiga köögikombainis, lisa munad, kohupiim, 1 dl suhkrut ja vanillikastmepulber. Viimasena kalla hulka sidrunist pressitud mahl.
Vala eelküpsetatud põhjale ja küpseta 30-35 minutit.
Koori ja puhasta õunad, lõika neljaks ning keeda 1,5 dl vees, kuhu on lisatud supilusikas sidrunimahla ja kaks supilusikat suhkrut. Kuumuta õunu madalal kuumusel 10 minutit (aeg-ajalt keera). Lao õunad poolküpsenud koogile ja lõika õuntele triibud peale.
Vähenda ahju kuumust 175 kraadi peale ning küpseta veel 35-40 minutit või kuni kohupiim tundub hüübinud ja ääred pruunid.

Head kokkamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar