teisipäev, 15. veebruar 2011

Porgandi -ananassimuffinid

Pole kunagi olnud eriline muffinite sõber ja sellepärast ei ole neid ka eriti küpsetada proovinud. Minu jaoks on muffinid olnud sellised kuivad ja maitsetud koogikesed, kuid need ise tehtud porgandi- ja ananassimuffinid muutsid seda arusaama sootuks.
Muffinid jäid väga mahlased ning kirsiks muffinil on toorjuustukreem koos kreekapähkliga.



Täidis:


100 g võid
4 dl jahu
3 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl kaneeli
50 g purustatud Kreeka pähkleid
3 dl peenelt riivitud porgnadit
1 purk (225g) purustatud ananassi
3 muna


Glasuur:


200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 sl sidrunimahla


Kaunistuseks:


Kreeka pähkleid

Sulata ja jahuta või. Sega ühes kausis kuivained, teises riivitud porgand, nõrutatud ananassikonserv, jahtunud sulavõi, ja lahtiklopitud munad.
Sega kahe kausi sisud, võimalikult vähe segades.
Jaga tainas pabervormidega vooderdatud pesadesse, täida need peaaegu ääreni.
Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Seejärel valmista glasuur, segades kõik eelpool nimetatud ained.
Kaunista muffinif Kreeka pähklitega.

Ette antud kogusest sain ma 15 muffinit.

Head kokkamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar